כל פרויקט התחדשות עירונית הוא מורכב ודורש ליווי מקצועי של גורמים שונים, כאשר המרכזיים שבהם הם

  • עורך דין
  • יזם (לעתים הוא גם הקבלן)
  • מפקח בניה

לאחר בחירת נציגות הדיירים, מגיע שלב בחירת אנשי המקצוע אשר ילוו את הפרויקט מתחילתו ועד סופו ויתנו מענה לצרכי התושבים. מקובל בפרויקטים של התחדשות עירונית כי שכר הטרחה של אנשי המקצוע משולם על ידי היזם. עם זאת, הדיירים הם אלו שבוחרים את אנשי המקצוע, ויש איסור כי הייצוג המשפטי של הדיירים יהיה זהה לייצוג של היזם!

הייצוג המשפטי

לאחר בחירת הנציגות ועו”ד מלווה הגיע השלב אשר יאפשר את הוצאתו לפעול של הפרויקט – שלב בחירת היזם. מומלץ לערוך מכרז ולבחור מתוך המועמדים את איש המקצוע המתאים והראוי ביותר לאחר השוואה מעמיקה בין ההצעות השונות וניהול משא ומתן. זכרו, על מנת שיזם יוכל לקדם פרויקט, הוא זקוק להסכמת בעלי הנכסים (לפחות 67% מבעלי הדירות מכל "מקבץ" – מספר המבנים הדרוש כדי להקים עליו בניין חדש)

במקרה שבו המועצה היא זו שמקדמת את המתחם? חשוב להבין: ישנם מתחמים אשר מקודמים ע"י יזם וישנם מתחמים המקודמים ע"י המועצה בעצמה, כלומר – היא זו שמכינה את התב"ע (תכנית בנין עיר) למתחם שמאושרת ע"י מוסדות התכנון. במקרה כזה, רק לאחר שהתב"ע מאושרת, יזמים/קבלנים יכולים להתקדם לשלב המימוש – כלומר להוציא היתרי בניה לפי החוקים שנקבעו בתב"ע. אם המתחם שלכם הוא כזה - שימו לב שמה שמובטח לכם בהסכם אכן תואם את הנחיות המועצה! לא בטוחים? פנו אל המינהלת לייעוץ.

לפני החתימה על הסכם פינוי–בינוי חשוב לוודא

  1. קבלת יעוץ משפטי מעורך דין שנבחר על ידי בעלי הדירות טרם החתימה ובחן את ההסכם.
  2. קריאה והבנה של ההסכם ונספחיו, בליווי עורך הדין מטעמכם.
  3. חתימה על ההסכם בנוכחות עורך הדין מטעמכם וקבלת העתק של מסמכי ההסכם עליו חתמתם

מהן חובות היזם על פי החוק

נוסחים מומלצים והסברים